Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

Головна експозиція музею «Слобожани» знов відкрита для відвідувачів

 30 червня 2021, 14:49


В Харківському історичному музеї імені М.Ф. Сумцова після тривалої перерви відновлює роботу головна та найбільша експозиція «Слобожани».

Експозиція «Слобожани» названа на честь однойменної книги Миколи Федоровича Сумцова — засновника музею Слобідської України, від якого веде свій родовід історичний музей — і розповідає захоплюючу історію нашого краю і його жителів із часів палеоліту до початку XX століття.

Виставка розпочала роботу до 100-річного ювілею музею у січні 2020 р. З початком пандемії експозиція була зачинена через локдаун, але не відновила роботу після його завершення через велику кількість елементів, що залучали відвідувачів до інтерактивів. Проте під час карантину музей запустив 3D-тур по виставці.

Вперше за рік експозиція відкрилась 18 травня 2021 р. під час святкування Дня музеїв. Тоді її можна було відвідати в складі екскурсійних груп. Наразі епідеміологічна ситуація в місті дозволяє повноцінно відкрити експозицію — відтепер долучитись до історії нашого краю можна як в складі екскурсійних груп, так і індивідуально.

Експозиція «Слобожани» працює на першому поверсі музею. Відвідати її можна з вівторка по неділю включно, з 9:30 до 17:00. Вартість квитків: для дорослих — 35 грн, для дітей, учнів, студентів — 25 грн.