Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

Харківський історичний музей відзначив 100-річний ювілей трьома новими виставками та власною поштовою маркою

 22 січня 2020, 08:09


У вівторок, 21 січня, Харківський історичний музей імені М.Ф. Сумцова відзначив свій 100-річний ювілей. У святковий день в музеї розпочали роботу одразу три нові виставки. «Слобожани» — про формування культури регіону, а також «Калейдоскоп музейних скарбів у вимірі часу» та «Традиції та просвітництво. До 100-річчя Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова» — про історію нашого закладу.

Привітати Харківський історичний музей з віковим ювілеєм прийшло багато гостей. Зокрема — представники місцевого самоврядування, вищих навчальних закладів й громадських організацій, керівники і співробітники музеїв Харківщини й інших регіонів України та просто не байдужі до нашої історії харків’яни.

Співробітники нашого музею отримали обласні нагороди за плідну та віддану працю зі збереження культурної спадщини та історичної пам’яті.

«Саме фахівці музейної справи — історики, краєзнавці, археологи — наповнюють унікальну колекцію музею, формують яскраві експозиції, дбають про збереження, охорону та вивчення пам’яток слобожанської давнини, — зазначив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. — Крокуючи в ногу з часом, започатковуючи мультимедійні заходи та інтерактивні тематичні лекції, музейники роблять важливу справу примноження та розповсюдження знань про національну історичну спадщину».

Під час урочистостей керівництво музею разом із представниками місцевого самоврядування погасили конверт із поштовою маркою, яку «Укрпошта» випустила на честь ювілею нашого закладу. Штемпель для погашення марки із зображенням будівлі нашого закладу також створили спеціально до круглої дати.

Доцент Національного фармацевтичного університету та родичка першого директора музею Миколи Федоровича Сумцова Ганна Хіріна передала закладу важливі документи, пов’язані із життям свого видатного пращура. Найближчим часом ці реліквії займуть гідне місце в нашій експозиції.

«Свято пройшло чудово, ми отримали багато поздоровлень й гарних відгуків, — розповіла заступниця директора музею Ольга Сошнікова. — Нашим гостям сподобалися рідкісні експонати, тематичні зони, інтерактивність виставок. Попереду нас чекає підготовка до відкриття другої частини великої стаціонарної експозиції «Слобожани». Вона буде присвячена Харківщині XX-XXI століть. Ми відкриті до діалогу та чекаємо від наших відвідувачів коментарів й пропозицій стосовно того, яким ви бачите наш розвиток у майбутньому. Попереду дуже багато роботи. Але музей змінюється, і, я думаю, ми разом змінюємо його на краще».

Нагадуємо, що з 22 до 24 січня ви можете безкоштовно оглянути нові експозиції та послухати екскурсії від наших фахівців. З 25 січня вартість входу на виставку «Слобожани» складатиме 35 гривень (фотографування без спалаху дозволено без додаткової плати). Ціна оглядової екскурсії становитиме 150 грн.