Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

«Музейний дивосвіт-2020»: програма святкових заходів до Міжнародного дня музеїв

 15 травня 2020, 09:16


Щороку 18 травня увесь світ відзначає Міжнародний день музеїв. Як правило, у цей день більшість культурних установ працюють безкоштовно. Втім, цьогоріч через пандемію COVID-19 музеї та інші культурні заклади зачинені.

Колектив Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова цінує та поважає кожного нашого відвідувача, тому вважає за потрібним комунікувати з вами навіть за таких екстремальних умов.

На честь Міжнародного дня музеїв ми підготували для вас нову програму «Музейний дивосвіт-2020». Ця програма складатиметься з низки онлайн-заходів. Кожен з них проходитиме в режимі відеоконференції в Zoom.

Нижче можна ознайомитись із повною програмою та таймінгом. Долучайтесь!

Програма онлайн-заходів:

13:00 «Про що розповідають музейні артефакти?» Де жили люди на Харківщині до нашої ери? Що було на території Харкова у часи Київської Русі? Де оселились перші козаки нашого міста? Дізнайтесь про ці і багато інших цікавинок з історії нашого краю. Спеціально для цієї зустрічі ми підготуємо особливі старовинні предмети, які досі не експонуються на виставках. Ведучий: Богдан Івченко.

Підключитися

13:30 — 13:45 — перерва

13:45 «Нічого не треба, крім шоколаду». Шоколад — гіркий напій індіанців та вишуканий десерт королів. Крім того, здатен підіймати настрій та додавати сили. Підключайтесь до трансляції і слухайте дивну і загадкову історію шоколаду, а також шоколадних королів, шоколатьє і шоколатерії. Ведучі: Олена Співак, Оксана Желтобородова.

Підключитися

14:15 — 14:30 — перерва

14:30 «Фешн-ілюстрація моди ХХ століття». Протягом цієї трансляції ви зможете дізнатися, як змінювався образ жінки крізь призму модних тенденцій у період з 1917 по 1991 рр. А також відчуєте себе справжнім фешн-ілюстратором, спробувавши власними руками створити автентичний образ модниці ХХ століття на папері. Тож приготуйте, будь ласка, заздалегідь аркуш паперу, простий олівець, чорну ручку або маркер, лінійку, ластик, акварель, пензлі, банку для води і гарний настрій. Ведуча: Катерина Мамонтова.

Підключитися

15:00 — 15:15 перерва

15:15 «Я сьогодні модниця, одягаю капелюшок». Ми звикли одягати себе та дітей сучасно та зручно, але не завжди було так. Дитяча мода з’явилася лише 200 років тому. На цьому заході ви відкриєте для себе, скільки важив дитячий костюм, чи носили дівчатка корсети, а хлопчики — сукні та які прикраси полюбляли юні та дорослі леді. Ведуча: Тетяна Сасіна.

Підключитися

15:45 — 16:00 — перерва

16:00 «Дива з бабусиної скрині». Яку роль відігравала скриня в житті та побуті наших предків впродовж віків? Яке місце вона займала в інтер’єрі житла? Приєднуйтесь до онлайну та «заходьте» до «Слобожанської хати», щоб наочно побачити, що складали у бабусину скриню та хто був головним скринником у хаті. Ведуча: Олена Пантєлєй.

Підключитися

16:30 — 16:40 — Завершення свята