Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

Музейники Харківщини презентували проєкти з реформування своїх закладів

 26 вересня 2019, 12:07


У середу, 25 вересня, в Харківському історичному музеї імені М.Ф. Сумцова відбулася презентація оновлених проєктів-переможців воркшопу проєкту «Азимут культурного розвитку», спрямованого на реформування музеїв Харківщини.

Проєкти із осучаснення своїх закладів представили керівники п’яти культурних установ Харківщини, а саме Первомайського краєзнавчого музею, Сахновщинського історико-краєзнавчого музею, Історико-археологічного музею-заповідника «Верхній Салтів», Ізюмського краєзнавчого музею та Валківського краєзнавчого музею.

Після закінчення воркшопу переможці продовжили роботу над своїми пілотними проєктами. В свою чергу, співробітники Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова відвідали заклади переможців, разом з ними доопрацьовували «пілоти» та генерували нові ідеї, які допоможуть музеям стати більш привабливими та актуальними для відвідувачів. У подальшому ці проєкти мають бути втілені в життя.

«Найбільш цікаві пілотні проєкти будуть підтримані владою на всіх рівнях та будуть реалізовані, — підкреслила заступниця директора Харківського історичного музею ім. М.Ф. Сумцова, керівниця проєкту «Азимут культурного розвитку» Ольга Сошнікова. — Музейники визначили вектор свого розвитку та наразі співпрацюють з громадами та місцевою владою стосовно втілення своїх напрацювань у життя. Харківський історичний музей і надалі допомагатиме їм в цьому як методичний центр!».

Також було представлено навчальний ілюстрований посібник «Азимут культурного розвитку». Видання включає кращі проєкти, розроблені учасниками під час воркшопу та навчальні матеріали, які мають стати у пригоді музейникам Харківщини та інших регіонів України. Нагадуємо, що представлення видання на широку аудиторію відбудеться 10 жовтня під час прес-брифінгу за участі керівництва Харківської області.

Проєкт «Азимут культурного розвитку» реалізує Харківський історичний музей імені М.Ф. Сумцова за підтримки Українського культурного фонду та Харківської обласної ради.

#АзимутКультурногоРозвитку #заПідтримкиУКФ #програмаНОРД

*Зміст даного повідомлення не є офіційною позицією УКФ.