Харківський історичний музей
Замовлення екскурсій
 +38(057)7313568

Співробітники музею провели ряд заходів, присвячених Всесвітньому дню авіації та космонавтики на базі Харківської гімназії №13

  16 квітня 2018, 09:59


Їжа космонавтів під час космічної подорожі дуже цікавить багатьох з нас. Справді: що будуть їсти космонавти, яка їжа для них найбільше прийнятна, яким буде сам процес приймання їжі та води у космосі? Які технології використовують при приготуванні та пакуванні їжі? Про все це учні 5-х та 6-х класів Харківської гімназії №13 дізналися на заходах під назвою «Сніданок на орбіті» 13 квітня 2018 року. На презентації фото-слайдів діти побачили якими столовими приборами користуються космонавти різних країн. Наприклад, ложку з довгою ручкою, якою космонавту зручно їсти з пластикових пакетів, у які сьогодні упаковують їжу. Під час заходу учні ознайомилися з раціоном космонавтів. Дізналися, як відбувається процес приготування космічної їжі і як відбувається сам прийом їжі у космосі. Простежили еволюцію пакування космічного харчування. А також побачили їжу для космонавтів, яка зберігається в фондах музею.