Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

У музеї дізнавалися традиції та звичаї святкування зимових свят на Слобожанщині

 22 грудня 2021, 08:52


У вівторок, 21 грудня, в Харківському історичному музеї імені М.Ф. Сумцова відбувся інтерактивний освітній захід «Традиції та звичаї святкування зимових свят на Слобожанщині» для вихованців Харківської загальноосвітної школи І-ІІІ ступенів №97.

Під час заходу учасники пересвідчилися, якими цікавими були традиції та звичаї, пов’язані зі святкуванням зимових свят на Слобожанщині. Також довідалися, якими прикрасами наші предки прикрашали свої домівки.

Діти дізналися, що в давнину на зимові свята головними прикрасами інтер’єру селянського житла був «дідух», «павучки» та «янголи», яких наші пращури виготовляли власноруч.

Також учасники навчилися виготовляти «янгола» з тканини, бо саме такі прикраси вважалися оберегами і мали оберігати домівку, всіх членів родини, опікуватися родинними турботами, приносити в дім тепло, родинний затишок, добрі звістки, добро та щастя.

Всіх, хто бажає дізнатися більше про зимові свята і про кращі традиції до їхньої підготовки та святкування та навчитися виготовляти різдвяно-новорічну прикрасу «янгола», запрошуємо на освітній захід до музею. Взяти участь можна за попереднім записом за номером + 38 (057) 731-35-68