Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

У музеї вивчали уроки Майдану

 19 листопада 2021, 14:23


У п’ятницю, 19 листопада, напередодні Дня Свободи і Гідності, в Харківському історичному музеї імені М.Ф. Сумцова відбулась зустріч «Уроки Майдану».

Напередодні восьмої річниці початку Революції гідності, яка відзначатиметься 21 листопада, в музеї відбулась зустріч із харків’янами, активними учасниками Євромайдану.

Особистими досвідом та емоційними спогадами про події Революції гідності поділились Володимир Чистилін і Ольга Дунь. Крім того, перед учасниками зустрічі виступив Микола Котляр — батько Героя Небесної Сотні Євгена Котляра, який трагічно загинув 20 лютого 2014 р. від кулі снайпера на вулиці Інститутській в Києві.

«Нам треба жити не тільки за себе, але і за тих хлопців, які загинули, — підкреслив Володимир Чистилін. — Треба і далі будувати Україну, бо власна свобода і гідність — це базові речі. Ми можемо мати будь-який світогляд, будь-які політичні переконання, що завгодно думати, але ці речі повинні об’єднувати нас».

Серед гостей зустрічі були студенти першого курсу Харківського кооперативного торгово-економічного коледжу. Спікери звернули увагу молоді на те, що цінності, які виборювали на Євромайдані, потрібно зберігати та розвивати.

«Зараз ми з вами будуємо українську політичну націю, — запевнила Ольга Дунь. — Націю, яка за закон і права, за підзвітність влади, за свободу слова, за свободу маніфестацій, за те, що є в Західній Європі, Ми повинні підтримувати цей напрямок і робити все, щоб та справа, за яку поклали голови хлопці, жила».

Модераторами зустрічі виступили співробітники музею Олексій Куртов і Костянтин Дубін. Також вони продемонстрували гостям особисті речі харків’ян, Героїв Небесної Сотні, які трагічно загинули під час спроб «придушення» Євромайдану: Євгена Котляра, Владислава Зубенка і Юрія Паращука.