Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

Відбувся факультатив з античної археології «Грецька цивілізація на північному узбережжі Чорного моря»

 18 березня 2014, 11:07


15 березня 2014 року Харківський історичний музей запросив всіх бажаючих на чергове факультативне заняття з археології, присвячене античному періоду вітчизняної історії. Під час зустрічі були висвітлені питання щодо характеру та причин колонізації давніми еллінами північних берегів Чорного моря, особливостей розвитку античних міст-полісів.

Окрема увага була звернена на сучасні принципи античної археології, в тому числі і підводних досліджень: методику розкопок античних пам’яток, прийоми реконструкції та музеєфікації значущих об’єктів.
Практична частина факультативу була спрямована на отримання загального уявлення про грецький керамічний посуд та його роль як важливого історичного джерела: назви форм та хронологічні особливості столового розписного та чорнолакового посуду, визначення часу та центрів виробництва тарних амфор, археологічна реконструкція кераміки.

В експозиції музею увага аудиторії була сконцентрована на особливостях характеру стосунків греків з сусідніми варварськими народами, відвідувачі мали змогу ознайомитись з археологічними свідоцтвами цих контактів.

Детальніше про археологічний факультатив у Харківському історичному музеї можна дізнатися на сайті музею у розділі «Освіта».