Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

Відкриття етнографічної виставки «Диво рукотворне»

 4 листопада 2015, 13:41


4 листопада 2015 року у Харківському історичному музеї відбулося відкриття етнографічної виставки «Диво рукотворне».
Виставка присвячена одному із найдавніших ремесел Слобожанщини — соломоплетінню. Серед експонатів виставки: традиційні обрядові атрибути і прикраси, характерні для нашого краю у ХVІІ-ХІХ століттях, плетені миски, типові для селянського побуту нашого краю ХVІІ-ХІХ ст.
На виставці представлені мистецькі витвори Г.І.Воловик — Заслуженої майстрині народної творчості України, члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України Харківського осередку, яка чимало зусиль доклала до популяризації складного та кропіткого ремесла плетіння з соломи і зробила вагомий внесок у розвиток соломоплетіння на Харківщині. Серед експонатів виставки — високохудожні вироби із соломи Г.К.Мікуліної, Л.Ю.Славгородської та інших майстрів.
Також, до уваги відвідувачів і цікаві композиції надзвичайно талановитих, закоханих у творчість аматорів народного мистецтва Зміївщини.
В рамках відкриття виставки відбулася творча зустріч із Заслуженою майстринею народної творчості України, членом Національної спілки майстрів народного мистецтва України — Воловик Галиною Іванівною, під час якої відвідувачі дізналися про тонкощі плетіння із соломи та взяли участь у майстер-класі з виготовлення «комишу».
Запрошуємо всіх бажаючих долучитися до вивчення та збереження традицій соломоплетіння Слобожанщини оглянути виставку, яка розміщена у фойє на I поверсі музею.