Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

Відкриття виставки «Війна моторів»

 24 жовтня 2014, 11:25


23 жовтня 2014 року в музеї була відкрита короткотермінова виставка моделей військової техніки періоду ІІ Світової війни «Війна моторів», приурочена до 70-річчя визволення України від німецько-фашистських загарбників.

Виставка була створена спільними зусиллями співробітників музею та учасників міжнародних конкурсів, майстрів військової мініатюри Дмитра Воронова, Сергія Риндіна і юного моделіста Станіслава Нікітенка, який представив власноручно виготовлену модель танка КВ-5.

Після урочистої частини та ознайомлення всіх присутніх з матеріалами нової виставки, співробітниками музею було проведене анкетування серед гостей заходу, якими стали студенти Харківського автотранспортного технікуму.

Метою дослідження було виявлення у респондентів ступеню зацікавленості у тематиці нової виставки, а також інтересу до діючих експозицій музею.

Результатом можна вважати майже 100% інтерес респондентів до виставок даної тематики. Позитивним є також те, що більше половини опитуваних часто відвідують музей і знайомі з його експозиціями. При цьому, пріоритетними стали виставки та експозиції з військової тематики та археології.

В результаті, слід зазначити, що подібні виставки моделей військової техніки різних часів користуються популярністю у молодої чоловічої аудиторії і їх доречно репрезентувати у музеї більш широкому загалу відвідувачів.

Детальну інформацію про виставку «Війна моторів» можна дізнатись на сайті музею в розділі «Виставки».