Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

Виставка «Калейдоскоп музейних скарбів у вимірі часу» знов відкрита для відвідувачів

 3 липня 2020, 13:14


Експозиція «Калейдоскоп музейних скарбів у вимірі часу», яка розпочала свою роботу у січні до 100-річчя Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова, але була закрита через карантин, знов доступна для відвідувачів.

Виставка «Калейдоскоп музейних скарбів у вимірі часу» відбувається в музеї вперше за кілька десятків років й демонструє відвідувачам експонати, які ніколи ще не були репрезентовані в стінах нашого закладу.

Гості музею можуть на власні очі побачити самобутній живопис художників харківської школи — Сергія Васильківського, Петра Левченка та Євдокима Волошинова; ознайомитися з кращими зразками декоративно-ужиткового мистецтва, що виготовлені народними майстрами та підприємствами кінця ХІХ — початку ХХ ст.; долучитися до унікальних витворів невідомих українських майстрів золотарського мистецтва XVII-XVIII ст.

Крім того, завдяки колекційним монетам і нагородам, старовинним фото та предметам інтер’єру відвідувачі мають можливість поступово зануритися в атмосферу минулого аж до часу трипільської культури з її загадковими орнаментами на глиняному посуді.

Нагадуємо, що наразі Харківський історичний музей імені М.Ф. Сумцова працює з 14:00 до 17:00 з вівторка по суботу включно. Вхід у музей дозволяється лише в масках або респіраторах.

Окрім виставки «Калейдоскоп музейних скарбів у вимірі часу», наші гості можуть відвідати експозицію «Велич подвигу народного. 1939 — 1945» й нову виставку «Будянські барви».