Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

На нумізматичній виставці в Сеулі демонструють монету до 100-річчя Харківського історичного музею

 14 лютого 2022, 10:47


До 13 листопада у столиці Південної Кореї Сеулі, у Музеї грошей Банку Кореї, працюватиме нумізматична виставка «Пізнання України через гроші: від Київської Русі до Євромайдану». Серед інших монет на виставці демонструють і монету до 100-річчя Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова.

На виставці представлено близько 250 монет та банкнот Національного банку України, які присвячені різним подіям з історії України. Вона складається з кількох тематичних розділів: «Україна: золота земля», «Гривня: від Київської Русі до України», «Пам’ятні монети України: великі історії на маленьких дисках» та «Національний банк України».

Монета, присвячена 100-річчю Харківського історичного музею, побачила світ у січні 2020 р. Вона має номінал 5 гривень й виготовлена з нейзильбера тиражем 35 тис. екземплярів. На аверсі зображено малий Державний Герб України, стилізовані дерева, а також вертикальні смуги — фасад сучасної будівлі музею. На реверсі — фасади будівлі музею різного часу, а у центрі — портрет першого директора музею Миколи Федоровича Сумцова.

Музеї грошей Банку Кореї є одним з найбільших музеїв країни, щороку його відвідують понад 2 мільйонів осіб. Представлення монети на виставці в Південній Кореї — чудова можливість познайомити місцеву громадськість з нашим музеєм і зміцнити дружні зв’язки між Сеулом і Харковом.