Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

Напередодні Дня незалежності в музеї відкриється виставка «Світ очима філателіста»

 20 серпня 2021, 07:45


У понеділок, 23 серпня, Харківський історичний музей імені М.Ф. Сумцова спільно із Харківським товариством філателістів презентує нову виставку про марки «Світ очима філателіста». Виставка є цікавою спробою поглянути на минуле та сучасність нашого краю з незвичної сторони — через їх образне відображення у поштових марках та інших предметах рідкісних філателістичних колекцій.

На виставці відвідувачі можуть ознайомитися з філателістичними колекціями, що пов’язані з історією Харкова — «Різноманіття поштових листівок Харкова кінця XIX — початку XX століття» Аркадія Хільковського, «Харків у філателії» Ігора Карпенка, а також унікальним хронологічним зібранням «Земські марки Харківської губернії» Віталія Кацмана, яке розповідає про виникнення на Харківщині поштового зв’язку у XIX столітті.

Харківський колекціонер Валерій Ковальов презентує широкому загалу зібрання листівок «І. Ю. Рєпін», де представлені численні репродукції картин нашого видатного земляка.

Юний філателіст Євгеній Фоменко пропонує ознайомитися з колекціями — «Птахи Харківщини» та «Ягідний кошик», що розкривають тему різноманіття флори та фауни Харківщини.

Представлені на виставці колекції «Футбол крокує планетою» Ігора Карпенка та «15 фіналів чемпіонатів Європи» Андрія Волкова складаються з рідкісних конвертів, листівок та поштових марок, присвячених футбольному життю у світі.

Харківський колекціонер Валерій Канський, що цікавиться музичною тематикою у філателії, презентує власні збірки «Геній із Зальцбурга», «Що нового, сеньйор Джузеппе?» та «Маестро (Ференц Ліст)», які розповідають про життя та творчі доробки видатних композиторів зі світовим ім’ям — Вольфганга Амадея Моцарта, Джузеппе Верді та Ференца Ліста.

На виставці вперше експонується колекція унікальних непоштових марок першої половини ХХ сторіччя (фіскальних, рекламних, благодійних та агітаційних) з фондів Харківського історичного музею імені М.Ф. Сумцова.

Виставка працюватиме на третьому поверсі музею. Вартість квитків: для дорослих — 10 грн; для дітей, учнів, студентів — 8 грн.