Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

У музеї відбулася наукова конференція «Музей у глобальному світі: інновації та збереження традицій»

 18 квітня 2019, 15:06


У Харківському історичному музеї імені М.Ф.Сумцова в рамках щорічних Сумцовських читань відбулася наукова конференція «Музей у глобальному світі: інновації та збереження традицій», присвячена 165-річчю від дня народження М.Ф.Сумцова.

Сумцовські читання, започатковані у 1995 році, щорічно проводяться у музеї на честь видатного вченого і громадського діяча, академіка Миколи Федоровича Сумцова, який став фундатором і першим директором заснованого у 1920 році у Харкові Музею Слобідської України імені Г.С.Сковороди, перетвореного пізніше у Харківський історичний музей. З 2015 року музей носить ім’я свого засновника та першого директора — М.Ф.Сумцова.
Конференція, що проходить в рамках Сумцовських читань, присвячена актуальній проблематиці музейного будівництва, провідним тенденціям історичної науки та музеєзнавства.

На вшанування пам’яті вченого, перед початком конференції відбулася церемонія покладення квітів на могилу М.Ф.Сумцова, а також було урочисто відкрито виставку «Коли музей стає традицією», присвячену 165-річчю від дня народження М.Ф.Сумцова.

У відкритті конференції взяв участь начальник Управління культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації — Олег Анатолійович Яцина.

Наукова конференція зібрала цілу плеяду дослідників, краєзнавців, співробітники музеїв та науково-освітніх закладів культури України. Зокрема, у роботі конференції взяли участь представники:
• Харківського національного університету імені В.Н.Каразіна;
• Харківського національного педагогічного університету імені Г.С.Сковороди;
• Українського державного університету залізничного транспорту;
• Харківської державної академії культури;
• Київської Духовної Академії;
• Національного фармацевтичного університету;
• Харківського відділення Українського етнологічного центру Інституту мистецтвознавства, фольклористики та етнології НАН України;
• Харківського обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва України.

Тексти доповідей учасників конференції незабаром будуть доступні на сайті історичного музею: http://museum.kh.ua/academic/sumtsov-conference/2019/