Харківський історичний музей

Харківський історичний музей приймає картки єПідтримка

У музеї відкрилась виставка «З Новим роком!»

 29 грудня 2021, 11:05


До Нового року залишились лічені дні і в музеї вирує святкова атмосфера. Для найбільш допитливих гостей розпочала роботу виставка «З Новим роком!».

На виставці можна побачити експонати музею, їхні копії, а також іграшки з «новорічних коробок» наших співробітників та співробітниць.

Експозиція демонструє, як зміна епох вплинула на вигляд новорічної ялинки. Янголи, цукерки та фрукти, що у ХІХ ст. були атрибутами святкового дерева, у ХХ ст. поступилися місцем дирижаблям, космонавтам та кукурудзі. Віфлеємську зірку — символ християнського Різдва — замінили на червону зірку. А от шишки та різнокольорові кульки з ялинки нікуди не зникнули.

Отже зараз у нас є великий вибір: наслідувати моду минулого, діставати старі іграшки чи шукати оригінальні прикраси ручної роботи.

Більше про історію новорічної іграшки можна дізнатися з нового епізоду нашого відеопроєкту «Бачити більше» за посиланням.

Виставка «З Новим роком!» працює на першому поверсі музею, вхід вільний.

Нагадуємо, що під час новорічних свят музей працює за спеціальним графіком. Квитки на всі виставки можна придбати онлайн та в касах музею. Також купити квитки можна у межах програми єПідтримка, яка дозволяє всім повністю вакцінованим українцям витратити 1000 гривень, зокрема, на відвідування музеїв.

Колектив Харківського історичного музею вітає всіх з прийдешніми святами!